Bestuur

In 2009 kreeg ik de kans om met twee studiegenoten van mijn opleiding Pedagogiek voor drie maanden naar Kenia te gaan. Onze opdracht was om daar een project op te zetten. We zagen al snel dat kinderen met een beperking in Kenia letterlijk buitenspel werden
gezet. Ouders schaamden zich voor hen, ze stopten ze weg. Vaak werden ze zelfs verwaarloosd en soms ook mishandeld.
Het geloof leerde hen dat kinderen met een beperking een straf van God zijn. Juist voor deze kinderen wilden we iets doen! Een lokale school gaf ons één lokaal dat we mochten gebruiken voor ons project. We begonnen met sport- en
spelactiviteiten om daarmee te laten zien wat de kinderen wel konden in plaats van niet. Elke keer kwamen er meer kinderen bij en op het laatst waren het er wel vijftig! De kinderen kwamen
nu buiten en hun ouders kwamen met elkaar in gesprek. Ze zagen dat hun kind meer kon dan alleen maar zitten.

Annemiek van Soest, Voorzitter

“Met een professionele interesse in fondsenwerving en een persoonlijk interesse voor Afrika en ontwikkeling ben ik enkele jaren geleden bij Why Not terecht gekomen. Ik ben er trots op me in te mogen zetten voor deze mooie stichting en zo een klein verschil te kunnen maken voor een groep mensen in Kenia.

Ik heb enorm veel plezier van de samenwerking met de vrijwilligers en bestuursleden in Nederland, maar vooral ook van het contact met de fieldworkers Catherine, Matilda, Ann en Connie.”

Josine Hoogenraad, Secretaris

Ik ben geboren in 1954, en mag vanaf begin 2016 penningmeester van Stichting Why Not zijn. Na verkoop van mijn technisch adviesbureau was het tijd om iets anders te gaan doen en dat werd dus reizen en het vervullen van enkele onbezoldigde bestuursfuncties.
Waarom gekozen voor Stichting Why Not? De kleinschaligheid en de directe betrokkenheid bij het verbeteren van de leefomstandigheden van “onze” kinderen in Kenia trok mij zeer aan.
Je weet waarvoor je bezig bent en samen met de Why Not fieldworkers in Kenia kun je niet alleen de kinderen maar ook de gezinnen helpen, dat is toch prachtig!
Als penningmeester gebruik ik mijn kennis en ervaring om er voor te zorgen dat mijn collega bestuurders kunnen doen waar zij goed in zijn, namelijk fondsenwerving en de communicatie met onze fieldworkers.”

Peter Schurink, Penningmeester

“Erbij horen, samen met andere kinderen kunnen spelen, onderwijs volgen of een vak leren en als je ziek bent naar de dokter gaan. Dat is voor veel kinderen met een beperking in Kenia niet vanzelfsprekend​ en ik zou willen dat dit wel zo was. Daarom ben ik bestuurslid geworden bij Why Not? Veranderingen in gang zetten vraagt doorzettingsvermogen, enthousiasme en vertrouwen in elkaar. Dat vertrouwen heb ik in de fieldworkers, de sponsorouders, vrijwilligers, donateurs en het bestuur met elkaar maken we het verschil.” 

Jolanda Haring, bestuurslid

Begin 2014 kwam ik in aanraking met stichting Why Not in Kenia. Direct geïnspireerd was ik, toen ik de fieldworkers zo gedreven aan het werk zag om elke keer weer kansen te creëren voor kinderen met een beperking en de ouders blijvend te stimuleren om verantwoordelijkheid te pakken voor hun situatie. Met veel plezier ben ik op zoek naar nieuwe sponsoren, donateurs en enthousiaste vrijwilligers, geniet ik van alle activiteiten die we samen organiseren en streven we steeds meer naar professionaliteit. Dit in nauw contact met de fieldworkers in Kenia om echt dat verschil te maken! 

Wendy Severs, bestuurslid

Het Keniaanse bestuur

Mr. Paul
Chairman

Mr. Leonard
Vice Chairman

Catherine Murithi
Secretary

Wendy Severs
Treasurer

Annemieke van Soest
General Board Member

Josine Hoogenraad
General Board Member

Kim van Nuenen
General Board Member